Perenboom 'Gieser wildeman'

Perenboom 'Gieser wildeman'

  • Nieuw
search

Perenboom 'Gieser wildeman'

De Perenboom 'Gieser wildeman' - Pyrus communis 'Gieser Wildeman' is een bekende stoofperenboom. De stoofperen van de Gieser Wildeman zijn plukrijp in september. Wanneer ze gekookt worden, kleurt het vruchtvlees rood. De perenboom is zelf bestuivend maar bij kruisbestuiving zal hij meer peren geven. Door zijn robuuste uitstraling en smaakvolle stoofperen is het een geliefde boom!

Kom langs om de Perenboom 'Gieser wildeman' te zien


Vraag een aanplantofferte op voor Perenboom 'Gieser wildeman'

Heb je geen twijfel meer? Kies je variatie en klik op Offerte aanvragen

Leverbaar in periode
Stamomvang (cm)
Hoogte (m)
Leeftijd
Gewicht

€ 1.395,00

Over deze boom

1 Items

Datasheet

Bloemkleur
Wit
Eetbare vrucht
Ja
Bladkleur
Groen
Bladkleur herfst
Geeloranje
Blad winter
Bladverliezend
Windbestendigheid
Verdraagt matige wind
Lichtbehoefte
Veel zon
Grondsoort
Alle behalve droge zandgrond en natte veengrond

Extra informatie over deze boom

Hoe ziet de Gieser wildeman eruit?

De Gieser wildeman heeft een piramidale kroonvorm en de kroonstructuur is halfopen. De uiteindelijke hoogte voor een boomvorm is maximaal 8 meter, een laagstam blijft door snoei en langzame groei beduidend kleiner. De grijsbruine bast is op latere leeftijd steeds meer gegroefd. Het groene eironde en glanzend leerachtige blad heeft een mooie geeloranje herfstverkleuring. In mei bloeit de Gieser wildeman met opvallende witte bloemen. Na de bloei volgt de vruchtzetting. De grote peren zijn bruingeel van kleur en wat roestig. Het vruchtvlees is wat korrelig, zacht en geeloranje van kleur. 

Waar groeit de Gieser wildeman het best?

De Gieser wildeman staat graag in de zon, op een droge tot vochtige bodem. Op hele droge zandgrond en erg natte veengrond zal de Gieser wildeman niet aarden, grondverbetering is hier noodzakelijk voor het doen aanslaan van de boom. Matige (zee)wind wordt verdragen en verharding wordt niet goed verdragen. 

Hoe smaak de stoofpeer Gieser wildeman?

De stoofperen van de Gieser wildeman verkleuren mooi rood tijdens het koken. Ze smaken bovendien ook vrij zoet van zichzelf waardoor er geen of weinig suiker nodig is om ze op smaak te brengen. Ze zijn in talloze gerechten te verwerken en zijn bovendien ook erg gezond doordat ze veel antioxidanten bevatten en rijk zijn aan vezels, vitamine C en kalium. 

Wat maakt de Gieser Wildeman bijzonder?

Door zijn robuuste en karakteristieke uitstraling is het een sieraad voor de tuin. Daarnaast verhoogt de boom de lokale biodiversiteit door een bron te zijn van nectar dus bijen zullen de boom zeker bezoeken in het voorjaar. Tot slot zijn heerlijke stoofperen, lekkerder dan vers van je eigen boom worden ze niet!